HTML

Antikritikus Tömeg

Zene, zene és zene. Érdekes lemezek. Nemszokványos zenekritika, laikusoknak.

Friss topikok

  • Celebkiller: Sade-ba beleszeret az ember és úgy marad. Nincs segítség! Nincs menekvés! (2011.08.13. 17:02) Sade: Stronger than pride (1988)
  • Eurydice: Marry me or die! Touchin' lol (2009.07.21. 15:51) Tom Waits: Rain Dogs (1985)
  • Eurydice: Mestre, örülök, hogy végre láttalak játszani, mindig csak ígérgetted... E (2009.04.24. 15:51) Lana: Trippy Love
  • Eurydice: Látom összeszedted magadat, helyes. Mikor lesz már Cseh Tamás? Megírjam azt a CD-t karácsonyra. (2008.11.17. 16:24) Marvin Gaye: Trouble Man OST (1972)
  • sejk: Nem a megverés miatt tört félbe Chet karriere, hanem mert drogos volt, és már jóval korábban. Ebbe... (2008.11.17. 09:32) Chet Baker: Chet (1958)

Linkblog

Sade: Stronger than pride (1988)

Antikritikus 2008.11.08. 20:53

Ó anyám, borogass! Körülbelül már ezer lemezt le akartam írni, meg meg kellene csinálnom a mai házifeladatot is a zenei olvaskönyvemből, de ezt, ezt a lemezt nem lehet kihagyni, hogy a faszba nem ítram róla eddig semmit?

Na, Sade összes lemeze a polcon figyel, igen, még a net előtti időkben kezdtem gyűjtögetni, keményen összekuporgatott forintjaim nagy része most az Epic zsebében figyel - azóta biztos elvesztették már valamelyik pénzügyi válságban - de kit érdekel most ez ??!! Annyi baj legyen.

Nade ez a lemez, atyaisten, ez a varázslemez tankönyvi példája, hogyha nem történik veled semmi miközben hallgatod, akkor ellenőrizd a pulzusod mert valószínüleg már meghaltál!

Sade angol anya és nigériai apuka gyermekeként Nigériában született, és a hetvenes évek vége felé tűnt fel Londonban. Nem mellesleg nem volt profi, modelkedett és egy kis divatcéget - bár inkább gyanítom, hogy üzletet - vezetett a Chalk Farm környékén, ami nincs is messze most tőlem, itt van Camdenben.

Nade ebből ennyi elég is, a nyolcvanasok elejétől jöttek a lemezek. A Diamond Life volt az első, ez is jó, a második a Prosmise ezen van a kedvenc - épp most állt el kinn az eső hangulatú számom, a Sweetest Taboo. Gyönyörű groove van alatta Martin Ditcham jóvoltából. De ne kalandozzak el, vissza Stronger than - hez.

Lássuk megye e még fejből a tracklista:

1. Stronger than pride

2. Paradise

3. Nothing Can Come Between Us

4. Haunt Me

5. Turn My Back on You

6. Keep Looking

7. Clean Heart

8. Give It Up

9. Never Thought I'd See The Day

10. Siempre Hay Esperanza

 

Hát, nem ment fejből, de ez nem számít. Az albumon ugyan van némi filler - ami más lemezeken lazán elmenne egy rendes single-nek - de az első négy szám telitalálat, a Haunt me-től bármikor végigfut a hátamon a hideg. Ez a lemez sokkal intimebb, mint az előzőek, ráadásul a dalok, a dalok; sokkal kevésbé sablonosak, igen a zenekarból valakibe itt nagyon belefuthatott az élet, vagy csak valamiért sikerült jó dalokat írni. Érettetebbek a dolgok.

On the flipside - Sade-t túl lehet adagolni elég könnyen, és van egy egészen nyugtalanítóan durva oldala. Ez a zene lett a kifinomult csajozós zene. Tudod, kicsit soulos, nagyon érzelemes, meg a spanyol hangulatú kilpek, csak be kell tenned a Best of Sade-t ha az átlagnál inteligensebb nő bugyijába akarsz nyúlni Ez szigorú értelemben vett visszaélés! És mint ilyen, büntetendő!

DE a lemez egy szakítás utáni kiadós síráshoz ideális.

Ja, és persze éjszakai cucc!

 

Címkék: varázslemez so80s

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://antikritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr91757726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Celebkiller 2011.08.13. 17:02:44

Sade-ba beleszeret az ember és úgy marad. Nincs segítség! Nincs menekvés!
süti beállítások módosítása