HTML

Antikritikus Tömeg

Zene, zene és zene. Érdekes lemezek. Nemszokványos zenekritika, laikusoknak.

Friss topikok

  • Celebkiller: Sade-ba beleszeret az ember és úgy marad. Nincs segítség! Nincs menekvés! (2011.08.13. 17:02) Sade: Stronger than pride (1988)
  • Eurydice: Marry me or die! Touchin' lol (2009.07.21. 15:51) Tom Waits: Rain Dogs (1985)
  • Eurydice: Mestre, örülök, hogy végre láttalak játszani, mindig csak ígérgetted... E (2009.04.24. 15:51) Lana: Trippy Love
  • Eurydice: Látom összeszedted magadat, helyes. Mikor lesz már Cseh Tamás? Megírjam azt a CD-t karácsonyra. (2008.11.17. 16:24) Marvin Gaye: Trouble Man OST (1972)
  • sejk: Nem a megverés miatt tört félbe Chet karriere, hanem mert drogos volt, és már jóval korábban. Ebbe... (2008.11.17. 09:32) Chet Baker: Chet (1958)

Linkblog

Quimby : Ékszerelmére (1999)

Antikritikus 2009.03.09. 23:28

Nos, azt hiszem továb kell mennem az úton amit elkezdtem Mert ugyan rengeteg jazzt hallgatok, de nem tud annyira megfogni mint ez itt. A lemezek amiket feldobok ide, mind nagyon jók. De ez az eddigi egyetlen tökéletes lemez. Miért? Mert egyik dalt sem tekerem tovább, egyiket sem lehetne elvenni, mindegyik kell. A Quimby 1999 - es  Ékszerelmére című lemeze kiérdemelte a blogon a Tökéletes Lemez minősítést.

Nem véletlenül hajtogatom állandóan, hogy a szövegek fontosak. Kiss Tibi szövegei sebészi pontossággal vágnak bele a húsba,kimondják azt amit már én is nagyon régen ki akartam de nem tudtam megfogalmazni, a nőkről, meg a világról, meg erről az egész szarról, úgy abszolút, mint mindennapi síkon. A zene pedig teljesen ott van ahol kell, hogy legyen. A Quimbynek van egy nagyon sötét saját kis világa, amibe ez a lemez teljesen bele tud húzni, és a legjobb az egészben az, hogy Kiss Tibinek elhiszem amit mond, és elhiszem amit csinál. Talán csak egy maroknyi ilyen művész van, aki csak annyire kurvult el amennyire muszály volt.

Csábító egy hosszú szájbarágós elemzés a szövegekről, meg a dalokról, de nem lövök le minden poént. Én sokáig fentartásokkal kezeltem ezt a fajta zenét, de nem szabad. EZ a cucc a sötétebbik oldalt mutatja be, oda visz, mert igenis menni akarok. Ember vagyok, muszály...

 

Ezért a lemezért érdemes pénzt kiadni. Meg is vettem.

 

Címkék: tökéletes varázslemez

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antikritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr23992588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása