HTML

Antikritikus Tömeg

Zene, zene és zene. Érdekes lemezek. Nemszokványos zenekritika, laikusoknak.

Friss topikok

  • Celebkiller: Sade-ba beleszeret az ember és úgy marad. Nincs segítség! Nincs menekvés! (2011.08.13. 17:02) Sade: Stronger than pride (1988)
  • Eurydice: Marry me or die! Touchin' lol (2009.07.21. 15:51) Tom Waits: Rain Dogs (1985)
  • Eurydice: Mestre, örülök, hogy végre láttalak játszani, mindig csak ígérgetted... E (2009.04.24. 15:51) Lana: Trippy Love
  • Eurydice: Látom összeszedted magadat, helyes. Mikor lesz már Cseh Tamás? Megírjam azt a CD-t karácsonyra. (2008.11.17. 16:24) Marvin Gaye: Trouble Man OST (1972)
  • sejk: Nem a megverés miatt tört félbe Chet karriere, hanem mert drogos volt, és már jóval korábban. Ebbe... (2008.11.17. 09:32) Chet Baker: Chet (1958)

Linkblog

Johnny "Guitar" Watson: Ain't That a Bitch (1976)

Antikritikus 2010.07.24. 13:59

Nos, úgy tűnt, hogy vége lesz a blogomnak, mivel hossz, hosszú ideje nem írtam ide semmit, de most megint úgy döntöttem, hogy bemutatok egy lemezt itt, ami egyáltalán nem ismert itthon, és amiről nagy valószínűséggel az átlag magyar halandó nem is hallott. Ahogyan sokáig én sem.

A hetvenes évek funkja máig kimeríthetetlen forrás, szerintem ha ma hirtelen megszűnne zenét csinálni az emberiség, akkor is jó ideig ellátna bennünket zenével csak a hetvenes évekbeli rhythm and blues. Szóval a jól ismert - Parliament/Funkadelic - vagyis a hardcore funk, illetve  a puhább, a diszkó - ami tuladonképpen homogenizált, felvizezett, ultrapasztőrözött és magas hőmérsékleten hőkezelt funk - felé kacsintgató előadókon, mint például a kései Commodores-on vagy a nyolcvanas évek Cool and tha Gang-jén kívül is léteznek olyan előadók, akik rettenetesen komoly zenéket nyomattak, de mivel nem voltak a mainstreamben ezért a nagyközönség nem tudott róluk, viszont a zenészek felfigyeltek rájuk és imitálni kezdték a stílusukat. Ilyen volt például Chuck Brown & the Soul Searchers, de a mai post hőse, Johnny Guitar Watson is.

Az "Ain't that a Bitch" egy nagyon blues os funklemez, kurva melegek a rap-szerű szövegek, az egész zenekar írtó feszes, a fúvósok a jó öreg EW & F stílben tolják. Nincs agyonprodukálva az anyag ('76!!!) szóval yes yes Y'all!

Felvetődik a kérdés, hogy minek próbálkoznak egyáltalán a mai zenekarok olyannyira steril és gyenge produkciókkal, ha vannak iyen lemezek, amiket fillérekért be lehet szerezni, és fényévekkel a mai kamu-funkok fölött vannak. Hah!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antikritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr882172821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása