HTML

Antikritikus Tömeg

Zene, zene és zene. Érdekes lemezek. Nemszokványos zenekritika, laikusoknak.

Friss topikok

  • Celebkiller: Sade-ba beleszeret az ember és úgy marad. Nincs segítség! Nincs menekvés! (2011.08.13. 17:02) Sade: Stronger than pride (1988)
  • Eurydice: Marry me or die! Touchin' lol (2009.07.21. 15:51) Tom Waits: Rain Dogs (1985)
  • Eurydice: Mestre, örülök, hogy végre láttalak játszani, mindig csak ígérgetted... E (2009.04.24. 15:51) Lana: Trippy Love
  • Eurydice: Látom összeszedted magadat, helyes. Mikor lesz már Cseh Tamás? Megírjam azt a CD-t karácsonyra. (2008.11.17. 16:24) Marvin Gaye: Trouble Man OST (1972)
  • sejk: Nem a megverés miatt tört félbe Chet karriere, hanem mert drogos volt, és már jóval korábban. Ebbe... (2008.11.17. 09:32) Chet Baker: Chet (1958)

Linkblog

Kiscsillag: Greatest Hits Vol. 1 (2006)

Antikritikus 2008.03.13. 22:09

Húúú. hát nem is tudom mit mondjak, de egészen ennek a lemeznek a hatása alatt vagyok. Nemnem semmi kétségem nincsen, ez itt egy hardcore klasszikus, ez a lemez mindent elmond a mai magyarországról, amit el lehet róla mondani, kerek, teljes, hiteles, egész.

Szóval nem is tudom mit mondjak. Lovasi egy kibaszottul tehetséges figura, de szerintem itt szinergikus tényezőkben kell keresni a kulcsot. A "társak" ban (társak bazz, ők teszik össze ami megy, az énekes csak a jéghegy csúcsa), Lecsóban, Bubbában, és Ózdi Rezsőben. A világlátás, a dalok témái, hasonlóak mint a Kispál 2000 res Velőrózsák c. lemezén felmerülő dolgok. A Holdfényexpressztől kezdve kezdett sötétedni, feketedni a hangulat. A lemezeken is lehetett érezni ezt, kiégtek a zenészek, nem volt előrelépés, csak egyhelybenjárás, meg vegetálás. Szóval ezennel én le is zárom ezt a Kispál megélhetési zenekar, avagy nem, meg minden a pénzről szól-e kérdést, ez nekem nem fontos. Legyen Kispál, játsszanak sokat, keressenek sok pénzt a saját maguk múzeumba állításával, (a legutóbbi lemezük is kurva jó volt, dehát a turnézás kemény meló, a pénz meg abból van) nem lényeges, mert EZ a zenekar él, élő, beszélő, lélegző zenéket készít, a lemez concept album a lehető legjobb fajtából, és igen a rock örök.

Röhögjetek ki, de mikor ilyen lemezeket hallgatok, örülök, hogy magyar vagyok ÉS értem, miről beszélnek. Említettem már mennyire fontos a nyelv,és mindig jó hallgatni, hogy valaki az én nyelvemen beszél olyan dolgokról, amik bennem vannak, ami én is vagyok. Mert miről is?

Már az első szám is kinyír, az "Állnak a férfiak" igazi stomper, a földbe döngöl (Ááá bazmeg tudod mit tudnak ezek a britek, SHEMMMMITT!!!) , egyszerű mint a pofon, a szövegek zseniálisak - az Állnak a férfiak értelmét hadd ne demonstráljam.
 
Menj tovább, Itt valahol - minden benne van, a múlt; a szőnyegtapintású barnahajú lányok, a félnem kéne, de nem fogok érzése, ezt nem lehet felfogni, ha nincsenek benned ezek a dolgok...Kövesd a golyót,menj be a lyukon, az egész bizonytalan ködszerű itt valahol érzés, ez mind megvan.

Jön a "Ha én lennék" ez filozófia - és nem úgy ahogyan Szegedi Péter tanár úr képzeli, a férfi - nő kapcsolat ilyen mélységben... És így... Bazdmeg. Ez költészet.

"Ha én lennék a szerelmed, biztos hogy a miénk lenne, az egyszerű igazságok boltja, és te eladó lennél benne."

Ehhez mit lehet hozzátenni. Semmit. Azt. A többi szám is mind mind kurva jó, Tűkön táncol - ez is ugyanúgy kifejez mindent, amit mondani lehet a múlandóságról így negyven körül. Jávor Pál, Hú de sötét - mind mind ott vannak. A Feketemosó a legkeményebb szám amit az utóbbi időkben hallottam arról, hogy mégis mi a fasz van itt. Talán csak a Tankcsapda Agyarországa volt ilyen, de az dühösebb, keményebb, lázítani akar, de a Feketemosó jobban talál, itt nincs semmiféle düh vagy lázadás, itt pénz van, meg mocsok, és tehetetlen reménytelenség.

(Gyengébbek kedvéért a feketemosó az az ember akinek az a dolga, hogy a koszos lábasokat és edényeket tisztára mossa - tehát nem a tányérokat, meg a villákat, hanem azokat a dolgokat, amiben az ételek készülnek. Általában kiégett, reménytelen emberek, 99.8 % uk alkoholista. Csak nagy étteremben érdemes külön feketemosót fizetni, amúgy a tanuló szakácsok, vagy a kukták is elvégzik a melót. Geci munka, szarul fizet de nincsen egy szemernyi felelősséged sem. Mire is emlékeztet ez?!)

Menetszél, Ó igen, végre beszél valaki erről is. Mol kútnál. Minden benne van.

Kiváncsi vagy hogy néz ki magyarország ma? Mit éreznek itt az emberek? Mi van a levegőben, amiről nem tudunk szólni, amiről mindeki hallgat, mégis mindeki tudja, ami itt van felettünk - a kis fekete felhő, amiből esik az eső - és mi közben alatta élünk, nézzük a lányokat, pazaroljuk az időnket a semmivel, eladjuk magunkat, szóval ha kiváncsi vagy arra, hogy mi van, ha látleletet akarsz a gyerekeidnek mutatni, akkor VEDD meg (ok, csak ha jól megy...) ezt a lemezt. Nem a pénz miatt. Ez a lemez KELL.

Címkék: rock klasszikus hazai

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://antikritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr43380027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P 2008.03.15. 19:04:32

ez a lemez tényleg kurva jó!!!!! jó választás
süti beállítások módosítása