HTML

Antikritikus Tömeg

Zene, zene és zene. Érdekes lemezek. Nemszokványos zenekritika, laikusoknak.

Friss topikok

  • Celebkiller: Sade-ba beleszeret az ember és úgy marad. Nincs segítség! Nincs menekvés! (2011.08.13. 17:02) Sade: Stronger than pride (1988)
  • Eurydice: Marry me or die! Touchin' lol (2009.07.21. 15:51) Tom Waits: Rain Dogs (1985)
  • Eurydice: Mestre, örülök, hogy végre láttalak játszani, mindig csak ígérgetted... E (2009.04.24. 15:51) Lana: Trippy Love
  • Eurydice: Látom összeszedted magadat, helyes. Mikor lesz már Cseh Tamás? Megírjam azt a CD-t karácsonyra. (2008.11.17. 16:24) Marvin Gaye: Trouble Man OST (1972)
  • sejk: Nem a megverés miatt tört félbe Chet karriere, hanem mert drogos volt, és már jóval korábban. Ebbe... (2008.11.17. 09:32) Chet Baker: Chet (1958)

Linkblog

Prince and the Revolution: Purple Rain (1984)

Antikritikus 2008.02.14. 20:49

Óje.

Egy igazi klasszikus. Hagyjuk most a kliséket Princeről, arról hogy hogyan öltözik, meg hogy a leggagyibb hangszinektől sem riad vissza, meg hogy 165 centi és csizmát hord. Óje, és megint csak... Óje! Ez egy igazi varázslemez, méghozzá a durvábbik fajtából!

Nos, hogy miért is? Mert egy egészen fura világba szippant be, nem kell tenned semmit, csak kinyitnod a füled. Ha van némi fogalmad a férfi-nő kapcsolatról, ha van egy másik oldalad is, mint a "nine to five", ha valaha is akartál olyan gyorsan menni, hogy összefollyon előtted a világ egy olyan motorral amire sose lesz pénzed; akkor ezt a lemezt neked csinálták. Nenenenene, ne gyere a szokásos faszságokkal, hogy micsoda egy buzizene ez, meg, hogy Prince bizony halott.

Frászt. Ehhez a lemezhez össze kell szedned a bátorságodat, el kell engedned a kormányt! Így. Indítsd el szépen a lemezt, képzeld el, hogy ez most egy igazi bakelitlemez és nem csak egy olcsó vbr mp3 szar, képzeld oda a sercegést, engedd el magad, szándd rá az időt! Így. '84 van baszki. A globális felmelegedés még sehol. Mintha más lenne a levegőben, mint most. Még nem volt G'n'R sem, a világ legjobb női rockzenekara meg még csak debütál... Prince viszont már régóta itt van. A Parliament, meg az Earth Wind & Fire kezdik kifutni magukat, a funky egy picit eltűnik, Jacko keményem menetel a csúcs felé, és igen PRINCE itt van. Rockzene ez, de valahogy mégsem az a mi mércénk szerint. Tele van enregiával, és érzelmekkel, csak nézz meg pár videót és képzeld oda magad te is. A boldog nyolcvanasok. Valahol nem itt. Ennek a fickónak van stílusa, egy istenverte zseni, és nem fél attól, hogy mit mondanak mások.

Szakállas sztori, de mikor kijött a "When Doves Cry", senki nem hitte el, hogy milliós eladásokat lehet csinálni egy olyan számmal, amiben nincs basszus. "Legszivesebben így hagynám" mondta a stúdióban Prince. "Hát hagyd így!" válaszolt ez egyik énekes. És lőn.

Ez a fazon olyan témákhoz nyúl hozzá,úgy, amiket senki mástól sosem hallottam. Ez a lemez egy külön világ, egy egész kis univerzum. Többet nincs is mit mondanom.
 

Címkék: rock klasszikus prince varázslemez so80s

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://antikritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr55339617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eurydice 2008.02.14. 21:49:10

Mester, és én leborulok a nemzet nagysága előtt :)

Én vagyok az első hozzászólód:)
süti beállítások módosítása