HTML

Antikritikus Tömeg

Zene, zene és zene. Érdekes lemezek. Nemszokványos zenekritika, laikusoknak.

Friss topikok

  • Celebkiller: Sade-ba beleszeret az ember és úgy marad. Nincs segítség! Nincs menekvés! (2011.08.13. 17:02) Sade: Stronger than pride (1988)
  • Eurydice: Marry me or die! Touchin' lol (2009.07.21. 15:51) Tom Waits: Rain Dogs (1985)
  • Eurydice: Mestre, örülök, hogy végre láttalak játszani, mindig csak ígérgetted... E (2009.04.24. 15:51) Lana: Trippy Love
  • Eurydice: Látom összeszedted magadat, helyes. Mikor lesz már Cseh Tamás? Megírjam azt a CD-t karácsonyra. (2008.11.17. 16:24) Marvin Gaye: Trouble Man OST (1972)
  • sejk: Nem a megverés miatt tört félbe Chet karriere, hanem mert drogos volt, és már jóval korábban. Ebbe... (2008.11.17. 09:32) Chet Baker: Chet (1958)

Linkblog

Tears For Fears: The Seeds of Love (1989)

Antikritikus 2009.03.10. 23:09

Monumentális, popzenei mérföldkő, egy korszak végének jelzője. Erőteljes és mégis kifejező, masszív; igazi rockzene. Érzékeny, gyönyörű dalok, A KLASSZIKUS lemez mintapéldája. Ha megkérdezél, hogy mondjak egy lemezt, amit rendesen összeraktak,akkor azt mondanám, ez az.

Ezt a lemezt a zenekar (Jézus - Mária, sikít róluk, hogy britek!) grandiózus munkával (14 hónap a stúdióban) és őrült pénzzel csinálta meg. Talán azért mert akkoriban még érdemes volt pénzt befektetni egy komoly lemezbe, mert az emberek még vettek lemezeket, nem pedig letöltöttek mindent, ezért az Universal rábólintott, hogy ok, a pénz nem számít (több mint 1 millió fontot öltek bele a stúdiómunkálatokba!) csináljatok egy fasza lemezt.

A hangszerelés őrület. Minden van, komplett klasszikus fúvósok, hárfák, timpani, és mellette brutális gitárok, az egész egy grandiózus - és mégsem túlzó vagy nyomasztó - hangzású anyag. Hallgasd meg egy éjszaka, amikor egyedül vagy - a dalok legyenek ABC sorrendben - és sosem fogsz ráunni! Engem teljesen magával tud ragadni, többet mondok, a legnagyobb sláger - a címadó dal - a leggyengébb, legalábbis számomra, az egyértelmű Beatles nyúlás miatt.

De egy szó mint száz, ezt a lemezt érdemes meghallgatni, igazi monumentális zenei piramis, gránitból, az örökkévalóságnak, mint a fáraók szobrai. Gyönyörű!

 

 

 

Címkék: rock klasszikus varázslemez so80s

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://antikritikus.blog.hu/api/trackback/id/tr91994874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása